Hlavní obsah

Opilá žena zkopala policistu, protože jí nevěřil, že řídila vozidlo

Novinky, Ondřej Kořínek
Svitavy

Mladé ženě ve středu na Svitavsku nechyběla odvaha. Nejprve si po zastavení policejní hlídkou vyměnila místo s opilým řidičem, poté zkopala kontrolujícího policistu. Opilá žena tak přespala na policejní služebně, kde byla obviněna z útoku na úřední osobu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlídka se rozhodla zastavit nezvykle pomalu jedoucí vozidlo po hlavní silnici z Moravské Třebové do Litomyšle. Než policisté stačili přijít k vozidlu, všimli si, že spolujezdkyně usedá na místo řidiče a ten na zadní sedačky.

„Jeho spolujezdkyně měla snahu sedat za volant a tvrdila, že řídila ona. Na svém si trvala i přesto, že jí vyšla dechová zkouška s pozitivním výsledkem. V dechu jí policisté naměřili kolem 1,94 promile, zatímco majiteli vozu kolem 2,18 promile,“ vylíčila mluvčí policie Anna Štegnerová.

Pětadvacetiletá žena si to nenechala rozmluvit a policistu začala napadat nejprve slovně, poté také fyzicky. Opřela se o sedačku a policistu doslova zkopala. Údery mířily na nohy a břicho a žena musela být nakonec zpacifikována a spoutána.

Muž byl odvezen na záchytku, žena strávila noc v policejní cele, kde si následně vyslechla obvinění ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. Hrozí jí až čtyři roky za mřížemi. Muži bylo pro změnu ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za mřížemi může strávit rok.

Napadený policista vyhledal lékařské ošetření, v pracovní neschopnosti ale není.

Reklama

Výběr článků

Načítám