Hlavní obsah

Do vedení nemocnice se žena hlásila s falešným diplomem

– Uherské Hradiště
Právo, alf

Neodolatelná touha stanout ve vedení Uherskohradišťské nemocnice dohnala čtyřicetiletou ženu k podvodu. Do výběrového řízení se koncem minulého roku přihlásila s padělaným lékařským diplomem. Jednalo se přitom o ověřenou kopii diplomu o absolvování studia medicíny na Masarykově univerzitě v Brně.

Foto: archív autorky

Fakulta medicíny brněnské Masarykovy univerzity podala na ženu, která měla zfalšovat diplom, trestní oznámení.

Článek

"Vzhledem k vnitřním pravidlům výběrového řízení požadovalo vedení nemocnice předložení originálu medicínského diplomu. Uchazečka však opakovaně vysvětlovala nemožnost doložení originálu rodinnými problémy," vysvětlil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Při ověřování pravosti zjistili pracovníci brněnské fakulty, že žena kdysi na fakultě studovala, ale kvůli neprospěchu nepostoupila do třetího ročníku, studium jí tak bylo ukončeno. Fakulta proto na ženu podala trestní oznámení.

Na předloženém falzifikátu byly podle kriminalistů uvedeny údaje k diplomu, který fakulta vydala oprávněně jiné studentce. Ta studium řádně a úspěšně ukončila. Na padělku jen bylo pozměněno jméno a rodné číslo.

Kriminalisté také zjistili, že čtyřicátnice si titul MUDr. před své jméno uváděla už několik let předtím, než se nepoctivě ucházela o pozici ve vedení nemocnice. Lékařskou praxi však údajně nikdy nevykonávala.

Za padělání a pozměnění veřejné listiny nyní ženě hrozí až tříleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám