Hlavní obsah

Trojnásobný vrah z Mukařova stráví zbytek života za mřížemi, potvrdil soud

Praha

Nejvyšší soud (NS) definitivně potvrdil doživotní trest vězení za trojnásobnou vraždu v Mukařově u Prahy. Soudci odmítli dovolání pachatele Michaela Galeze. Rozhodnutí padlo bez veřejného jednání. Uvedl to mluvčí soudü Petr Knötig.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kriminalisté na místě vraždy v Mukařově

Článek

Galez podle pravomocného rozsudku vraždil ze msty a žárlivosti, protože se s ním několik dní před vraždou rozešla přítelkyně a našla si jiného muže. Oběti trojnásobné vraždy byly z rodiny jejího nového partnera. Galez je podle rozsudku chladnokrevně využil jako nástroj pomsty.

Galez předloni 10. srpna vstoupil do rodinného domu, kde nožem zavraždil sedmatřicetiletého muže a čtyřiadvacetiletou ženu. Ženu zasáhlo osm bodných ran, muži zasadil 21 ran do hlavy, hrudníku a rukou. Galez pak podle spisu jejich těla odnesl do sklepa, kde je přikryl kobercem.

Krvavé stopy na místě činu se snažil zamaskovat a při tom jej vyrušil osmačtyřicetiletý muž. Galez jej podle žaloby pronásledoval na ulici, kde ho usmrtil 26 bodnými ranami zejména do zad a hrudníku. Při útoku podle rozsudku použil tři nože, jeden z nich si přinesl s sebou.

Krajský soud původně poslal Galeze na 30 let do vězení. Vrchní soud v Praze ale rozsudek zpřísnil na doživotí. Galez se většiny soudních stání nezúčastnil kvůli špatnému psychickému stavu. Jeho obhajci teoreticky mohou ještě podat ústavní stížnost. V ní by ale musela argumentovat porušením základních práv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám