Hlavní obsah

Až šest let za střelbu na Klause, státní zástupce zpřísnil Vondroušovi kvalifikaci

Aktualizováno

Pavel Vondrouš se měl střelbou z airsoftové pistole na tehdejšího prezidenta Václava Klause dopustit násilí proti úřední osobě. Uvedla to v úterý Česká televize. Policie ho přitom navrhla obžalovat z výtržnictví, za to mu hrozily dva roky. Státní zástupce ale kvalifikaci zpřísnil, Vondroušovi tak hrozí až šest let vězení.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Pavel Vondrouš

Článek

Vondrouš vystřelil na Klause loni v září při otvírání nového mostu v Chrastavě. Z bezprostřední vzdálenosti vypálil sedmkrát.

"Když bude hlavní líčení, tak minimálně si tam pozveme svědka Václava Klause," poznamenal Vondroušův obhájce Jiří Vyvadil. Ten s postupem žalobce nesouhlasí, žádá zastavení obžaloby. "Spíš tam vidím přílišnou aktivitu státního zástupce, protože komisař tuto kvalifikaci neviděl," řekl ČT Vyvadil.

Státní zastupitelství nechce zatím případ komentovat, a to až do doby, než si Vondrouš oznámení o obžalobě převezme, uvedla ČT.

Incident stál místo ředitele hradní ochranky Jiřího Sklenku. Chování ochranky prověřovala i GIBS, stíhání dvou policistů ale Klaus zastavil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám