Hlavní obsah

Policie zasahovala v pražských autosalónech, zákazníci se dovnitř nedostali

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Policie od úterního rána zasahovala ve dvou autosalónech v Praze. Kriminalisté se zaměřili na objekty firmy NH Car na Černém mostě a Strahově. Razie údajně souvisí s jedním dodavatelem a týká se podezřelých prodejů odcizených navigací.

Zásah policie v autosalónu NH Car v Praze v březnu 2013Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„Policisté na žádost státního zástupce zasahují na uvedených místech. Víc k tomu ale nemohu říci, protože právo na poskytování informací si vyhradilo Obvodní státní zastupitelství Prahy 6,“ řekla v úterý ráno mluvčí policie Eva Kropáčová.

Podle informací z místa policisté do autosalonu nepouštěli zákazníky. „Chtěli jsme tam s kamarádem nechat auto, ale policajti nás vykázali,“ informoval Novinky jeden ze zákazníků. Zaměstnanci byli v jedné z místností.

Vyšetřování souvisí s podezřelým prodejem kradených navigací v síti autorizovaných prodejců aut, sdělil mediální zástupce firmy NH Car Milan Smutný. Současně dodal, že společnost dodává zákazníkům výhradně originální díly od dodavatelů z výběrových řízení. Prodejce policii poskytl veškeré potřebné doklady.

„Probíhají prvotní úkony a zatím je předčasné cokoliv komentovat. Nebudu ani komentovat, jakých osob se zásah týká ani jakého trestného činu,“ sdělila Novinkám státní zástupkyně Pavla Píšová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám