Hlavní obsah

Otec se zabil při hledání oběšeného syna

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Neštěstí ve dvou generacích potkalo rodinu žijící na Valašsku, když dvaaosmdesátiletý muž pátrající po synovi spadl a zranění v nemocnici podlehl. Ani se tak nedozvěděl, že hledaný syn už byl v té době po smrti. Oběsil se ve stodole u otcova domu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na linku 158 zavolal muž, že má s otcem strach o svého bratra, kterého už několik dnů nikdo neviděl. Zmizelý bydlel v rodinném domku se svým otcem. Starý pán obýval přízemí a jeho syn patro,“ informovala o události v úterý mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

K případu vyjela policejní hlídka, která společně s bratrem zmizelého zjistila, že jsou zamčené všechny přístupové dveře do patra domku. Nakonec se jim jedny podařilo otevřít a mohli patro začít prohledávat.

„Postupně našli několik dopisů na rozloučenou, v jednom z nich nešťastník mimo jiné i napsal, kde se oběsil,“ řekla mluvčí.

Muž se oběsil ve stodole

Přesto, že všichni v tu chvíli dvaaosmdesátiletému otci radili, aby čekal doma, ten v obavách o syna neuposlechl. „Zřejmě mu to nedalo a šel za policistou a svým druhým synem do patra obydlí. Při chůzi po šikmé desce sloužící jako přístup ke stavebním dveřím nahoru do patra starý pán upadl asi z dvoumetrové výšky na zem. Způsobil si těžké poranění hlavy, se kterým byl převezen přivolanou rychlou záchrannou službou do nemocnice,“ popsala Javorková.

Mezitím policista odemkl stodolu, kde našel oběšeného pohřešovaného muže. Ještě ten den zemřel v nemocnici i jeho otec, který závažnému poranění hlavy podlehl.

„Starý pán se tak vlastně ani nedozvěděl, že jeho syn spáchal sebevraždu. O dopisech, kde jsme se dočetli, že muže k sebevraždě dovedly osobní důvody, totiž nevěděl. Tento nešťastný případ uveřejňujeme proto, aby lidé věděli, jaké nelítostné úděly může život někdy přinášet a aby se povznesli nad starosti a problémy, které denně řeší a vážili si života,“ podtrhla Lenka Javorková.

Reklama

Výběr článků

Načítám