Hlavní obsah

Dívka škrtila strážníka v metru, jeho kolega schytal pár kopanců

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Skupinka tří mladých lidí brutálně napadla pražské strážníky, kteří v metru kontrolovali podnapilého muže. Nelíbilo se jim, že strážníci vykázali jejich kamaráda, který ve stanici metra Karlovo náměstí dělal nepořádek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Operační středisko vyslalo dvojici strážníků v pátek večer do stanice metra, protože jim bylo oznámeno, že na nástupišti se pohybuje opilý muž, který by mohl spadnout do kolejiště. Při jeho kontrole se do stanice vřítila skupina čtyř mladých lidí ve věku okolo dvaceti let.

„Hlídka uviděla mladíka, který sjel mezi pohyblivými madly na nástupiště. Za tímto mužem přiběhla dolů dvojice dívek a mladík. Skupinka pod vlivem alkoholu pokřikovala. Navíc jeden z mladíků začal převracet kovové zábrany u eskalátorů, strážníci ho proto z metra vykázali,“ informovala v pondělí Novinky mluvčí strážníků Jana Přikrylová.

Muži zákona se pak dále věnovali opilci, kvůli kterému přijeli. V tom přiběhl vykázaný mladík směrem ke kolejišti a hrozilo, že do něj spadne. Proto se ho hlídka ujala a chtěla ho odvést. V tu chvíli přišel útok dívek a dalšího mladíka, kteří se ho rozhodli bránit.

Strážníci skončili v nemocnici

„Skupinka na hlídku zaútočila kopy a údery do nohou, hlavy a zad strážníků. Útok přicházel ze všech stran. Nejagresivnější byly dívky, jedna z nich strážníka škrtila a poté ho poškrábala po celém obličeji a očích a způsobila mu krvácivé zranění. Druhá dívka strážníka zase několikrát udeřila do obličeje,“ konstatovala Přikrylová.

Strážníci proto použili tlačítko nouze, které je umístěno na každé vysílačce, a přivolali další hlídky. Společně s kolegy agresivní útočníky zpacifikovali a spoutali. Celý případ si převzala Policie ČR, napadené strážníky odvezla sanitka do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám