Hlavní obsah

Zloději se pokoušeli policistům ujet, zastavila je až prostřelená pneumatika

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Divoká automobilová honička mezi zloději a policejní hlídkou se odehrála na konci víkendu na silnicích Frýdecko-Místecka. Nebezpečný úprk pachatelů zastavila až prostřelená pneumatika. Informoval o tom mluvčí policie Vlastimil Strazyk.

Foto: Policie ČR

Havarované vozidlo zlodějů

Článek

Čtyři muži z Karvinska se v neděli v nočních hodinách vloupali do průmyslové provozovny, kde ukořistili čtyři elektromotory. Byli ale vyrušeni policejní hlídkou. „Dva muži byli zadrženi služebním psovodem a další dva začali z místa činu ujíždět osobním automobilem směrem na obec Hnojník,“ uvedl Starzyk.

Policisté proto vytvořili v Třinci-Neborech zátaras. „Prchající muži však nedbali zákonných výzev policistů a nereagovali na znamení k zastavení. Pro ujíždějící zločince nebyl ani varovný výstřel dostatečným signálem k zastavení vozidla. Naopak, řidič stíhaného automobilu se pokusil na jednoho ze zakročujících policistů najíždět. Ten však stačil včas uskočit,“ sdělil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Havarované vozidlo zlodějů

Zběsilou honičku, jako vystřiženou z akčního filmu, ukončili policisté po dalších několika kilometrech. „Při sjezdu z dálnice směrem na Karvinou a po vyčerpání všech zákonných možností bylo vozidlo zastaveno prostřelením pneumatiky. Automobil sjel do příkopu a osádka vozu byla zatčena,“ dodal mluvčí s tím, že při zákroku nebyl nikdo zraněn.

Foto: Policie ČR

Havarované vozidlo zlodějů

„Vzhledem k tomu, že je případ teprve na počátku a probíhají úkony trestního řízení, není ještě jasné, z jakých trestných činu se budou muži zodpovídat,“ doplnil Starzyk.

Reklama

Výběr článků

Načítám