Hlavní obsah

Dal jsem si dávku pervitinu, přiznal mladý řidič policistům na Prostějovsku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až tři roky za mřížemi může strávit 23letý muž z Prostějova, který v sobotu večer usedl za volant auta, přestože má řízení zakázané. Navíc jel zdrogovaný. Před jízdou užil dávku pervitinu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mladík si před jízdou vzal dávku pervitinu. Ilustrační foto

Článek

Mladíka za volantem vozidla Nissan Micra zastavila policejní hlídka kolem dvaadvacáté hodiny v obci Výšovice na Prostějovsku. „Byla u něj provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Jelikož se však chování řidiče policistům nezdálo, byl proveden také test na drogy, který byl pozitivní,“ řekl Právu v neděli krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Mladík podle něj následně přiznal, že kolem osmnácté hodiny užil dávku pervitinu. Lékařské vyšetření odmítl. „Dále bylo zjištěno, že dotyčný má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel do září 2014,“ dodal policejní mluvčí.

Řidič je podle něj podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám