Hlavní obsah

Podezřelého z vraždy manželů v Bohumíně zatkli pod Tatrami

– Bratislava • Aktualizováno

Čecha hledáno pro podezření z únosu a vraždy manželů z Bohumína na Karvinsku zatkli policisté v Popradu. Oznámila to slovenská policie. Muž je nyní ve vazbě v Prešově. O zatčení 54letého Jiřího Bohdálka informovala již v pátek česká policie, neupřesnila ale okolnosti jeho zadržení.

Podezřelého z vraždy manželů v Bohumíně zatkli pod TatramiVideo: Policie Slovenské republiky

 
Článek

Speciální policejní jednotka zadržela Bohdálka v bytě na jednom ze sídlišť v Popradu, který měl Čech podle policie v pronájmu od konce minulého roku. "V Popradu a okolí se zdržoval už delší dobu, protože pracoval jako živnostník pro jistou firmu ve Svitu. Samotné zadržení proběhlo tak rychle, že muž nestihl klást odpor," uvedl policejní mluvčí Daniel Džobanik.

Bohdálek podle něj byl sám a neozbrojený. Džobanik dodal, že při domovní prohlídce zmiňovaného bytu policisté našli puškohled. Slovenská policie také podezírá Čecha, který je nyní v policejní cele, z nedovoleného ozbrojování a obchodování se zbraněmi.

Muž byl v Česku hledán v souvislosti se smrtí 67letého muže a jeho 59leté manželky. Těla zabitých manželů policie podle médií našla v garáži ve Slezské Ostravě ve středu. Motivem zločinu mohly být peníze. Podle médií z domu manželů zmizely peníze i počítač se záznamem kamerového systému. Muž, známý pod přezdívkou Drak, prý našetřil milióny během let, kdy pracoval na zaoceánských lodích. Vyšší částky také často půjčoval známým.

Reklama

Související články

Zavraždění manželé leželi v garáži

Moravskoslezští policisté pátrají po nebezpečném muži, který má zřejmě na svědomí vraždu manželského páru z Bohumína. Těla pohřešovaných Jarmily M. a Zbigniewa...

Výběr článků

Načítám