Hlavní obsah

Řidič zahynul po nárazu do zdi sýpky

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragicky skončila v sobotu krátce po poledni dopravní nehoda v Ostravě-Bartovicích. Šestapadesátiletý muž zemřel za volantem Peugeotu 307, s kterým narazil do železobetonové zdi sýpky. Život mu nezachránili ani přivolaní záchranáři.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Záchranáři už muži nedokázali pomoct.

Článek

K neštěstí došlo v Bartovické ulici. „Řidič z dosud nezjištěných příčin vjel vlevo mimo silnici, kde došlo k čelnímu nárazu vozu do železobetonové části sýpky,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Muž na místě podlehl zraněním.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla zůstal řidič po nehodě zaklíněn v havarovaném vraku. „Záchranáři převzali pacienta bez známek života, byl v bezvědomí, bezdeší a se zástavou srdeční činnosti," popsal mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Záchranáři se muže pokusili oživit. "Zahájili nepřímou srdeční masáž, zajistili postiženému dýchací cesty pomocí intubace a následnou umělou plicní ventilaci, zahájili podávání léků. Přes úsilí záchranářů se však nepodařilo u pacienta obnovit srdeční akci,“ uvedl Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Policisté nyní hledají svědky, kteří by jim mohli k nehodě cokoli sdělit. „Z dosud zjištěných informací vyplývá, že krátce po havárii se na místě měli pohybovat dva muži, kteří měli kontaktovat osádku vozu, jedoucího po Rudné ulici. Oznámení pak učinila jedna z žen, která v autě cestovala,“ sdělila policejní mluvčí Holčáková. Poznamenala, že těžce zraněnému muži poskytl laickou pomoc další člen osádky. Policisté proto žádají veškeré svědky, aby je kontaktovali na lince 158.

U mrtvého řidiče byla nařízena soudní pitva, znalci mají navíc určit, zda nebyl muž pod vlivem návykové látky. „K objasnění okolnosti události budou zahájeny úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám