Hlavní obsah

Řidič zabil chodkyni a ujel, policii se přihlásil později

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno/Rajhrad
Aktualizováno

Dvaapadesátiletá žena zemřela v sobotu nad ránem při dopravní nehodě na silnici R52 poblíž Rajhradu na Brněnsku. Neštěstí se stalo nedaleko čerpací stanice ve směru na Brno. Řidič, který napřed od nehody ujel, se odpoledne sám přihlásil na policii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena podle dostupných informací šla po silnici pěšky. Řidič, který nehodu způsobil, z místa ujel.

Vyšetřovatelé začali po řidiči pátrat. Dotyčný se o tom, že jej hledá policie, doslechl v rádiu, a sám se pak na policii přihlásil. Podle policejních zdrojů vypověděl, že ke střetu došlo ještě za tmy a on prý vůbec netušil, že šlo o člověka. Vyšetřovatelů mu naměřili půl promile alkoholu.

Také policejní mluvčí Bohumil Malášek potvrdil, že se 29letý řidič sám přihlásil na stanici. "Co bylo příčinou nehody a proč muž od nehody ujel, kriminalisté nadále vyšetřují," uvedl.

Nehodu nahlásil jeden z projíždějících řidičů před 04:00. "Vyšetřovatelé na místě našli mimo jiné i znak patřící osobnímu automobilu Seat. Právem se tedy domnívají, že osobní automobil Seat by mohl nehodu způsobit," uvedl ráno Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám