Hlavní obsah

Za smrt dívky na Proseku hrozí policistce až osm let

Právo, rav

Až osm let za mřížemi může strávit policistka z Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu (ÚDV), která podle inspekce i státního zastupitelství zavinila loni v srpnu vážnou nehodu a při ní smrt teprve čtrnáctileté dívky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve čtvrtek jsme na dotyčnou ženu podali k Obvodnímu soudu pro Prahu 2 obžalobu pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ řekla v pátek Právu mluvčí městských žalobců Štěpánka Zenklová.

Okolnosti tragédie, která se odehrála na pražském Proseku na křižovatce ulic Vysočanská a Jiřetínská, se zdají být na první pohled neuvěřitelné.

Nyní obžalovaná řidička fordu chtěla na křižovatce odbočit vlevo, ale nedala přednost protijedoucím vozidlům, do kterých narazila, a navíc došlo i ke srážce dvou protijedoucích aut. Jedno z nich, Volkswagen Transporter, bylo odmrštěno tak, že narazilo do sloupku semaforu a pak do dívky, která se jako naprosto nevinná chodkyně právě chystala přejít po přechodu silnici.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Náraz odmrštěného auta nemohla náhodná oběť stojící ve špatnou chvíli na velmi špatném místě přežít. Auto ji zavalilo a ona pod ním zůstala zaklíněna. Zemřela na místě. Řidička-policistka sice v krvi neměla ani špetku alkoholu, ale její nepozornost má dalekosáhlé následky – především pro rodinu zemřelé dívky, ale i pro ni samotnou, protože v případě odsouzení bude muset u policie skončit.

Sama po nehodě odevzdala podle šéfa ÚDV Pavla Breta svůj řidičský průkaz a musela vyhledat psychologa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám