Hlavní obsah

Při požáru přístěnku zemřel pes

Právo, pko

Červený kohout zakokrhal v pátek ráno krátce po čtvrté hodině v obci Násedlovice na Hodonínsku. Plameny tam vyšlehly z přístěnku u rodinného domu, oheň se při příjezdu hasičů šířil už také na zateplenou štítovou stěnu domu a šířil se do dvora. Na místě muselo zasahovat pět jednotek.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Plameny přístěnek zničily, notně poškozen byl i samotný dům.

Článek

Po hořlavých předmětech se plameny dostaly přes okno do místnosti garáže v přízemí domu a přes dveře do kotelny. "Jednotky postupně nasadily vodní proud na samotný přístřešek, druhý proud na dům a s třetím vodním proudem vstoupili hasiči v dýchacích přístrojích do domu. Jedním vodním proudem hasiči ochlazovali tři tlakové propan-butanové lahve, které našli pod přístřeškem,“ prohlásil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasičům se nakonec podařilo zabránit rozšíření požáru na dům, sálavým teplem byl ale poškozen i sousední rodinný dům. Obyvatelé domu stačili před plameny uniknout, smůlu měl bohužel jejich pes, kterého našli hasiči mrtvého. Škoda byla předběžně vyčíslena na milion korun, po příčině pátrají vyšetřovatelé hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám