Hlavní obsah

Školačky splácely dluhy příbuzných sexem s hostinským

Právo, pab
Klatovy

S tříletou podmínkou odešel ve čtvrtek od klatovského soudu čtyřicetiletý hostinský Martin Krčma za sex se dvěma třináctiletými dívkami, které měly tímto způsobem splácet dluhy svých příbuzných v Krčmově hospodě v Janovicích nad Úhlavou. Za pohlavní zneužití nezletilých dívek přitom Krčmovi hrozilo až osm let vězení. Státní zástupkyně se proti rozsudku okamžitě odvolala.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Nesouhlasíme s uložením podmínky, neboť jsme vzhledem k závažnosti jednání obžalovaného navrhovali trest nepodmíněný,“ uvedla šéfka klatovských žalobců Jiřina Vítovcová.

Státní zástupkyně se také postavila proti rozhodnutí soudkyně o propuštění obžalovaného z vazby. „Podala ihned stížnost, o které musí rozhodnout Krajský soud v Plzni,“ dodala Vítovcová.  Do té doby zůstane Krčma za mřížemi.

Podle spisu Krčma přiměl dívky k sexu výměnou za vymazání dluhu, který u něho v hospodě měli nadělat jejich příbuzní z nedaleké ubytovny pro sociálně slabé. V srpnu 2011 přijal Krčma školačky na brigádu s tím, že dostanou tisícovku za uklízení. Později jim nabídl, že dluh mohou odpracovat sexem. „Nechal je svléknout, osahával na těle a došlo i na orální sex. S jednou z dívek měl i pohlavní styk,“ píše se v obžalobě.

Krčma vše popíral a tvrdil, že si dívky všechno vymyslely. „ Nechtělo se jim pracovat,“ prohlásil.

Krčmu zadržela na základě mezinárodního zatykače policie ve Francii. Tam se podle svých slov ukrýval proto, že měl strach z pomsty rodiny dívek, která mu prý vyhrožovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám