Hlavní obsah

Pětadvacet lidí ze semilského paneláku muselo utéct před plameny

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatické probuzení čekalo ve čtvrtek ráno na pětadvacet obyvatel šestipatrového panelového domu v Semilech - Podmoklicích. Z jejich domovů je vyhnal požár v bytě ve třetím patře. Upozornil na něj černý dým, který se z oken vyvalil těsně před šestou hodinou ranní. Dva lidé se během požáru nadýchali zplodin hoření.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hořet začalo v bytě ve 3. patře panelového domu.

Článek

Na místo se ihned dostavilo pět hasičských jednotek, kterým se podařilo zkrotit plameny po zhruba dvou hodinách. Mezitím bylo pro evakuované zřízeno provizorní přístřeší v nedaleké škole. Domů se mohli začít vracet až po osmé hodině, kdy se již podařilo dohasit i skrytá ohniska hoření.

„Do nemocnice byl odvezen čtyřiapadesátiletý uživatel bytu, který se snažil požár uhasit ještě před příjezdem hasičů. Druhý člověk byl ošetřen zdravotníky na místě. V bytě ve 3. patře kompletně vyhořel jeden z pokojů a druhý je velmi poškozen. Na uhašení hasiči použili proud vysokotlaku,“ sdělil další podrobnosti řídící důstojník Petr Farský. Jak dodal, zásah hasičů probíhal samozřejmě kvůli zakouření v dýchací technice.

Podle mluvčího semilské policie Petra Kmínka bylo příčinou vzniku požáru vzplanutí počítačové techniky v postiženém bytě. Škoda činí předběžně 300 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám