Hlavní obsah

Ze hřbitova v Lipníku ukradli lucerny a urny, popel vysypali

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již dva případy krádeží, ničení vybavení a hanobení lidských ostatků řeší policisté v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Po pachatelích, kteří na místním hřbitově způsobili škodu za dvacet tisíc korun, intenzivně pátrají.

Foto: Václav Lang, Novinky

Zloději a vandalové si políčili na hřbitov v Lipníku. Ilustrační foto

Článek

K prvnímu případu došlo někdy v době od konce ledna do konce února. „Zatím neznámý pachatel ukradl nejméně ze sedmi hrobů měděné lucerny, vázy a schránky na svíčky. Způsobil škodu za 12 tisíc korun,“ řekla Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Irena Urbánková.

V únoru pak podle ní neznámý pachatel na stejném hřbitově rozbil vitrínu na jednom z hrobů, ukradl z ní měděná dvířka a dvě měděné nádoby, ve kterých byly uloženy urny s ostatky. „Přenesl je na jiné místo, kde urny z nádob vysypal, jednu měděnou nádobu ukradl, druhou zdeformoval rozšlapáním a nechal ležet vedle vysypaných uren,“ uvedla mluvčí.

Pokud se policistům podaří pachatele dopadnout, čeká je obvinění z přečinů krádeže a hanobení lidských ostatků. Za oba by jim hrozil až tříletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám