Hlavní obsah

Za vraždou z Jičínska byly spory s majitelem pozemku, pachateli hrozí výjimečný trest

Hradec Králové

Policie navrhla obžalovat sedmapadesátiletého muže z pokusu dvojnásobné vraždy, které se podle policie dopustil vloni v září v Tetíně na Jičínsku. Obviněný tehdy střílel na dva muže, jeden na následky zranění zemřel, druhý byl těžce zraněn. Muži v případě prokázání viny hrozí až výjimečný trest. Motivem byly spory s majitelem pozemku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Útočník 1. září odpoledne přišel na pozemek v Tetíně na Jičínsku, kde dva muži rozebírali kovovou konstrukci fóliovníku. Obviněný na ně vystřelil, jednapadesátiletý muž zemřel na místě, o tři roky starší kolega byl těžce zraněn a převezen do hradecké fakultní nemocnice.

"Obviněný pak střelnou zbraní poškodil na pozemku postavenou elektrocentrálu a nákladní vozidlo," informovala mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Po střelbě na Jičínsku zůstal jeden mrtvý a jeden zraněnýVideo: Novinky

Vyšetřování, svědecké výpovědi i znalecké posudky podle policie prokázaly, že obviněný muž přišel na pozemek s úmyslem usmrtit dvě osoby, které zde pracovaly. Policie již dříve uvedla, že předpokládaným motivem byly dlouhodobé spory obviněného s majitelem pozemku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám