Hlavní obsah

Pašeráky prozradila tableta na sedadle, v batohu byly další

– Šumperk
Právo, Miloslav Hradil

Téměř 1 200 tablet léků zneužitelných k výrobě drog zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly na silnici nedaleko Bludova na Šumpersku. „Byli jsme se podívat v Polsku na náhradní díly,“ tvrdili tři muži, kteří tablety ukryté v batohu převáželi.

Foto: Policie ČR

Tableta na sedadle vozu

Článek

„Celníci taktické mobilní skupiny prováděli v pondělí kontroly na silnici ve směru Bludov – Šumperk. Krátce po osmé hodině večer zastavili vytipované osobní vozidlo Mini Cooper stříbrné barvy s českou poznávací značkou. Tři muži ve věku 30, 33 a 34 let tvrdili, že nic nevezou, že se byli jen podívat v Polsku na náhradní díly,“ popsala Právu ve středu počátek kontroly mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj Marie Bortlová.

Foto: Celní správa

Léky zneužitelné k výrobě drog převáželi mladí muži v batohu.

Celníci si podle ní všimli, že na sedadle leží jedna tableta Sudafedu. Při následné kontrole pak zjistili, že na podlaze spolujezdce je plný batoh léků různých barev. „Jednalo se o 957 tablet léku Sudafed, který obsahuje pseudoefedrin – látku, která je zneužívána k výrobě pervitinu,“ uvedla mluvčí. V batohu podle ní leželo i 180 kusů bílých tablet, jejichž název zatím nebyl identifikován. I ony obsahují pseudoefedrin.

Muži nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Hrozí jim trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do deseti let,“ dodala Bortlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám