Hlavní obsah

Odborář chtěl miliónový úplatek za odstoupení z funkce

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Odborář ze Žatecka požadoval podle policie miliónový úplatek kvůli rekreačnímu areálu. Měl za něj odstoupit z funkce předsedy, aby ji mohl získat zájemce o využívání budov na Náchodsku vlastněných odborovým svazem. Policie devětačtyřicetiletého muže přistihla při převzetí poloviny částky a obvinila ho z trestného činu přijetí úplatku. Hrozí mu až deset let vězení.

Foto: Policie ČR

Policisté zadrželi muže i s úplatkem.

Článek

Předseda jedné základní organizace odborového svazu vstoupil v jednání se zájemcem jistého rekreačního objektu na Náchodsku. Svaz měl v úmyslu tuto nemovitost pronajmout s cílem získat finance.

„Koncem letošního ledna se předseda sešel v jedné žatecké restauraci s oním nájemcem, který chtěl již nějakou dobu tuto nemovitost odkoupit do osobního vlastnictví, ale doposud se mu to nepodařilo. Předseda mu tedy při schůzce navrhl, že když dostane jeden milión korun, odstoupí z funkce předsedy základní organizace odborového svazu a zajistí, aby tento zájemce byl zvolen do funkce předsedy, a mohl tak využívat předmětnou nemovitost pro svoje účely,“ informovala Právo mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Foto: Policie ČR

Policisté zadrželi muže i s úplatkem.

A dodala, že první částka ve výši půl miliónu korun měla být předána předtím, než se dosavadní předseda zřekne funkce a druhá půlka, až bude zvolen předsedou zmíněný zájemce.

K předání hotovosti mělo dojít na předem určeném místě poblíž Žatce. „Při předávání úplatku však policisté podezřelého zadrželi. Převezli jej do cely a následně obvinili z trestného činu přijetí úplatku,“ dodala Střelcová.

Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu odnětí svobody na tři až deset let. Po provedení procesních úkonů byl obviněný propuštěn na svobodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám