Hlavní obsah

Zneužil 118 dívek, soud po něm pátrá i na Ukrajině

Právo, Jaroslav Švehla

Českolipský okresní soud vydal v úterý mezinárodní zatykač na Ukrajince Andrije Buchala (25), obžalovaného ze zneužití 118 dívek. Muž se poté, kdy byl před dvěma lety kvůli chybě dnes již zesnulé soudkyně propuštěn z vazby, zúčastnil loni v červnu jen začátku hlavního líčení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Potom odjel domů na Ukrajinu údajně za účelem vyřízení cestovních dokladů. Od té doby se už na žádné soudní jednání nedostavil a nepodařilo se mu doručit ani soudní obsílky. Ze stejného důvodu se tak nekonalo ani úterní hlavní líčení.

„Na obžalovaného byl vydán příkaz k zatčení pro ČR. Jelikož je důvodná obava, že se zdržuje na Ukrajině, proto byl vydán i mezinárodní zatýkací rozkaz,“ řekla Právu českolipská soudkyně Zuzana Bohatá Koldovská. Buchalovi hrozí šestiletý trest odnětí svobody. Podle obžaloby se dopustil zneužití dítěte k výrobě pornografie, pohlavního zneužití a svádění k pohlavnímu styku, ohrožování výchovy dítěte, maření výkonu úředního rozhodnutí a podvodu.

Na internetu kontaktoval nezletilé dívky a požadoval po nich, aby si fotografovaly intimní partie a snímky mu poslaly.

Nejmladší bylo osm let

Před některými prostřednictvím webové kamery onanoval, anebo jim předváděl i jiné sexuální praktiky. Nejmladší dívce, kterou měl takto zneužít, bylo v době činu pouhých osm let.

Buchalo vinu na zahájení hlavního líčení nepopřel. Na svou obranu uvádí, že nekontaktoval tak velký počet mladistvých dívek, jak mu je kladeno za vinu, a také to, že netušil, kolik je jim let.

Odborníci ho ve znaleckém posudku označili za nebezpečného vzhledem k poruše jeho osobnosti a k jeho sexuální deviaci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám