Hlavní obsah

Muž na Prostějovsku škrtil svou družku před zraky jejich malého syna

Právo, Miloslav Hradil
Prostějov

Ani přítomnost 1,5ročního syna nezabránila v pondělí večer 33letému muži v tom, aby v rodinném domě v obci Horní Štěpánov na Prostějovsku brutálně bezdůvodně napadl svou o čtyři roky starší družku. Ženu škrtil a hrozil jí smrtí. Té se nakonec podařilo před agresorem utéci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Muž, který byl zjevně pod vlivem alkoholu, bezdůvodně napadl družku, začal ji škrtit, udeřil ji pěstí do obličeje a vyhrožoval jí, že ji zabije. Nezastavilo ho ani to, že incidentu byl přítomen i jejich 1,5letý syn,“ řekla Právu v úterý policejní mluvčí Irena Urbánková.

Ženě se podle ní podařilo utéci do jiné části domu a přivolat policii. Policisté muže zajistili a převezli na služebnu. „Dechovou zkoušku na alkohol násilník odmítl,“ uvedla mluvčí. Během prošetřování události policisté zjistili, že se muž takového jednání vůči své družce nedopustil poprvé. „Již v minulosti ji opakovaně slovně či fyzicky napadal,“ konstatovala Urbánková.

Policisté násilníka z domu vykázali na dobu 10 dnů. „Poslední incident šetří samostatně jako podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování, za který podezřelému hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám