Hlavní obsah

Dívka po napadení přítelem zemřela, soudí ho za ublížení na zdraví

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Žárlivou hádku, která skončila smrtí mladé dívky, začal v pondělí rozplétat královéhradecký krajský soud. Z ublížení na zdraví je obviněn indický lékař Remus Raju Anthraper. Ten měl podle obžaloby loni v červnu v centru Hradce Králové napadnout svou 24letou přítelkyni, která na následky zranění později v nemocnici zemřela.

Foto: René Chvalina, Právo

Obžalovaný indický lékař Remus Raju Anthraper se svým obhájcem u hradeckého soudu

Článek

„Miloval jsem ji a doposud ji miluji. Je to pro mne stále velmi šokující a traumatizující,“ uvedl v pondělí u soudu obžalovaný Ind.

Podle obžaloby čtyřiatřicetiletý Anthraper, který v Česku vystudoval lékařskou fakultu a následně začal podnikat, dívku v hudebním klubu po hádce udeřil dlaní do tváře. Poté ji údajně před klubem znovu uhodil a srazil na zem tak, že se silně uhodila do hlavy. Nakonec obžalovaný muž za dívkou odešel na Tylovo nábřeží.

„Zde pokračovali v hádce a vzájemném napadání, při kterém došlo k dalšímu pádu poškozené na zem. Poškozená poté začala ztrácet vědomí, obžalovaný Anthraper ji proto položil na trávník vedle cesty a když se její stav nelepšil, přivolal po čase své známé a poškozenou dovezli do fakultní nemocnice,“ stojí v obžalobě.

Podle spisu tak měl Anthraper způsobit dívce vážné poranění mozku. Na následky zranění dívka druhý den v nemocnici zemřela.

Napadení zřejmě předcházela žárlivost

Anthraper u soudu vypověděl, že od odpoledne pil v restauraci s přáteli alkohol. Se svou přítelkyní se potkal až v noci v hudebním klubu, kde se začali hádat, protože na něj žárlila.

„Ze začátku vše probíhalo bez problému, dobře jsme se bavili, tančili a popíjeli. Když jsem se vrátil z toalety, uviděl jsem, jak se má přítelkyně baví s mou kamarádkou o našem vztahu. Chtěla mě mít jen pro sebe a řekla mi, že se jí nelíbí, když se bavím s kamarádkou. Najednou mě zezadu napadla do hlavy a do zad, ochranka nás všechny tři vyvedla ven. Venku na parkovišti mi dala facku a já jí tu facku bohužel vrátil,“ přiznal obžalovaný muž.

Indova přítelkyně pak údajně odešla. Později mu ale poslala zprávu, že je v Jiráskových sadech. Obžalovaný muž za ní odešel. „Omlouval jsem se jí a chtěl jsem, abychom odešli domů. Najednou jsem však ucítil ránu do hlavy. Chytil jsem ji za ruku a kolem boku a snažil jsem se ji obejmout, aby do mě už nemlátila. Přitom jsme však ztratili rovnováhu a spadli na zem. Já jsem spadl celou váhou na ni a přitom jsem cítil, jak se udeřila do hlavy,“ popsal incident Anthraper.

„Ptal jsem se ji, jak se cítí. Ona mi odpověděla, že se jí motá hlava. Snažil jsem se jí kontrolovat dech a tep. Chtěla zůstat ležet. Když jsem ji převrátil na bok, začala zvracet. V tu chvíli jsem si s ní už nevěděl rady a zavolal jsem kamaráda, ať pro nás přijede,“ upřesnil obžalovaný.

Dívku pak skutečně odvezli do nemocnice. O tom, že dívka zemřela, se dozvěděl až na policii. „Stále tomu nemohu věřit,“ dodal Anthraper, kterému v případě prokázání viny hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám