Hlavní obsah

Zemědělec opakovaně zneužíval neteř, dostal osm let

Právo, René Chvalina
Hradec Králové

Za znásilnění a pohlavní zneužívání neteře poslal v pátek královehradecký krajský soud padesátiletého zemědělce z Orlickoústecka na osm roků do věznice s dozorem. Obžalovanému přitom hrozilo až dvanáct let za mřížemi. Rozsudek není pravomocný. Obžalovaný i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Obžalovaný u hradeckého soudu všechna obvinění odmítl

Článek

Obžaloba muže vinila z toho, že nejméně v pěti případech zneužil dceru své sestry. Dnes patnáctiletá školačka podle spisu trpí závažnou posttraumatickou stresovou poruchou.

Obžalovaný muž, který nedokončil pedagogickou fakultu, před soudem svou vinu popřel a za vším vidí majetkový prospěch rodiny poškozené dívky.

Podle obžaloby měl zneužívat svou neteř od roku 2007 do roku 2010, kdy ji opakovaně nutil k orálnímu sexu, osahával ji na intimních partiích a nutil ji, aby se ho dotýkala.

„Přiměl poškozenou, aby mu po dobu přibližně pěti minut rukou stimulovala jeho pohlavní úd, přičemž ji po celou dobu držel a říkal jí, že se o tom nesmí nikdo dozvědět, a poté ji zatlačil směrem dolů a přiměl k felaci jeho údu, a to přesto, že mu poškozená opakovaně sdělila, že se jí jeho jednání nelíbí, odstrkovala ho a plakala,“ uvedla státní zástupkyně Lucie Žabková.

„Poškozené nezletilé pohrozil, že pokud se někomu svěří s tím, že ji od roku 2007 různými způsoby sexuálně obtěžuje a zneužívá, rozbije jí hubu,“ stojí ve spisu obžaloby.

Obvinění odmítl

Všechna obvinění však muž před soudem popřel. Vidí za nimi majetkový prospěch rodiny poškozené dívky. „Je to celé smyšlené. Domnívám se, že si ten obraz vytvořila na základě prožitků ve své rodině, kde se takové věci provozovaly, a jen si to spojila s mou osobou. Je to celé nádherně vykonstruované,“ uvedl už dřív u soudu.

„Vidím v tom majetkový prospěch její rodiny. Domnívají se, že my jsme bohatí a že by ze mě mohlo něco kápnout,“ upřesnil obžalovaný s tím, že jeho měsíční příjem se pohybuje mezi dvaceti až třiceti tisíci korun. „Její otec mi řekl, že já si ještě nějaký ten milión vydělám, ale on je chudý,“ dodal.

Policie začala případ řešit poté, co dívka napsala slohovou práci na téma "Z čeho mám strach". V ní uvedla, že se jí stalo něco ošklivého a že má strach z pedofilů.

Obžalovaného se zastala jeho matka. „Nevěřím tomu, z čeho ho obvinili. Její rodina chce zřejmě z mého syna jen získat peníze,“ uvedla.

Senát krajského soudu se nakonec téměř plně ztotožnil s obžalobou. Zprostil ho pouze v bodě, který se týkal výhrůžky násilím, pokud by se někomu svěřila. Podle soudu nebylo prokázáno, že se tento skutek skutečně stal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám