Hlavní obsah

Policie zadržela tři mladé ženy podezřelé ze žhářství na Přerovsku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřovatelé zadrželi tři mladé ženy ve věku 18 až 25 let z Přerovska, které podle nich založily v loňském roce tři požáry stohů. Způsobená škoda, byla vyčíslena na bezmála 330 tisíc korun. Obviněným hrozí až rok vězení.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Všechny požáry byly podle vyšetřovatelů založeny loni v dubnu na Přerovsku. „Začátkem měsíce tehdy neznámý žhář zapálil stoh balíků slámy na poli mezi Bukem a Radvanicemi. Škoda byla vyčíslena na 29 400 korun. K dalším dvěma požárům došlo koncem dubna, dokonce ve stejný den,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Irena Urbánková.

Hořely tehdy podle ní dva stohy. Jeden o velikosti 10x30m na poli v lokalitě zvané Na Koutech u obce Lazníky, druhý o velikosti 50x20 metrů v lokalitě zvané U Vysílače u Radvanic. Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun. „Během požárů nebyl nikdo naštěstí zraněn,“ uvedla mluvčí.

Podle policistů první požár založily všechny tři ženy společně, na dalších dvou se podílely pouze dvě z nich, osmnáctiletá dívka s pětadvacetiletou ženou. Důvodem prvního činu byla údajně pomsta, motiv založení dalších požárů ženy neobjasnily. Všechny už byly obviněny z poškození cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám