Hlavní obsah

Policie obvinila muže z Pardubicka z vraždy ženy, zůstaly po ní čtyři děti

Jihlava

Policie ve čtvrtek obvinila devětačtyřicetiletého muže z Pardubicka z vraždy ženy, kterou kolemjdoucí našel v pondělí v lese na Žďársku. V případě prokázání viny mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Policie navrhuje, aby byl muž vzat do vazby.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Mrtvá byla matkou čtyř dětí, z toho tří nezletilých. Novinářům to ve čtvrtek řekl kriminalista Pavel Kubiš. Vražda byla podle Kubiše spáchána zvlášť surovým způsobem. Tělo ženy bylo nalezeno v lesním porostu v katastru obce Sklené na Žďársku.

Kriminalisté zjistili, že zavražděná šestatřicetiletá žena pochází rovněž z Pardubicka a s obviněným se znala. "Po vyhodnocení všech poznatků byl podezřelý muž zadržen v úterý krátce po poledni. Popřel, že by se něčeho dopustil," uvedl kriminalista.

Na místě, kde bylo tělo ženy nalezeno, policie zajistila několik desítek stop. Kubiš odmítl komentovat způsob, jakým se vražda stala. Neuvedl ani, zda se vražda stala na místě nálezu mrtvoly. Podezřelý muž byl podle kriminalistů už třináctkrát soudně trestán, z toho dvakrát pro velmi závažné trestné činy. Ve vězení strávil přibližně 20 let.

Reklama

Související témata:

Související články

V lese na Žďársku nalezli zavražděnou ženu

K nálezu mrtvé ženy v lesním porostu mezi obcemi Počítky a Sklené byla v pondělí 4. března ráno přivolána mordparta z Vysočiny. Prvotní ohledání totiž přineslo...

Výběr článků

Načítám