Hlavní obsah

Skupina obchodovala s pervitinem v pohraničí, balila ho do Sunaru

Novinky, Ondřej Kořínek
Aktualizováno

Národní protidrogová centrála zadržela čtyřčlennou skupinu obchodníků s pervitinem na Sokolovsku. Tři Vietnamci a jeden Čech drogy ukrývali v baleních dětské výživy Sunar. Detektivové zajistili víc než šest kilogramů vysoce kvalitního pervitinu.

Zásahovka zadržela dealery pervitinuVideo: Policie ČR

 
Článek

Zásahová jednotka zadržela skupinu obchodníků již 18. února v akci s názvem Matice. Skupina se zaměřovala na oblast Sokolovska a příhraniční oblasti s Německem. Skupinu kriminalisté sledovali již od října minulého roku. K transportu a úschovně využívali krabice od dětské výživy Sunar.

Pachatelé byli obviněni z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za který jim hrozí až 10 let vězení. Vyšetřování případu pokračuje a právní kvalifikace se ještě může změnit.

Foto: Policie ČR

Drogy v dětské výživě

„Skupina obchodovala s metamfetaminem ve velkých objemech a pracovala velmi konspirativním způsobem. Policisté při zadržení pachatelů a při následných domovních prohlídkách zajistili celkem 6200 gramů metamfetaminu, 900 gramů marihuany připravené k další distribuci a dále pak 1340 ks nábojů do střelných zbraní různých typů a ráží a majetek v podobě mobilních telefonů a notebooků,“ popsala zátah ve čtvrtek mluvčí protidrogové centrály Barbora Kudláčková.

Foto: Policie ČR

Drogy v dětské výživě

Zadržený pervitin by se mohl rozdělit na 60 tisíc dávek vysoké kvality. Policie předpokládá, že většina drogy by byla distribuována do Německa, kde je po ní zvýšená poptávka. Lepší dostupnost pervitinu pro odběratele jsou také příhraniční tržiště Vietnamských obchodníků.

Foto: Policie ČR

Drogy v dětské výživě

„Vietnamské zločinecké skupiny spolupracující se zločinci ze západního Balkánu se na tuto trestnou činnost přeorientovaly z nelegální výroby a prodeje padělků cigaret a oblečení. Tyto skupiny se vyznačují soběstačností a velmi dobrou organizovaností,“ konstatovala Kudláčková.

Podle ní cena pervitinu v příhraničí klesá. I při vysoké kvalitě pervitinu, který není ředěn, se jeho cena snížila z původních až 1200 Kč za gram na cenu až 600 Kč za gram. Dealeři by si tak mohli přijít na asi 36 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám