Hlavní obsah

Řidič, který smetl v Praze chodce do Vltavy, podle záchranářů nebyl opilý

Právo, Novinky, Stáňa Seďová, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vyšetřovatelé se stále snaží zjistit, proč v úterý večer na Mánesově mostě v centru Prahy řidič najel na chodník a srazil do Vltavy dva chodce. Mluvčí pražské záchranky Právu řekla, že muž za volantem neřídil opilý ani nebyl pod vlivem drog. Žena, kterou záchranáři vytáhli z vody, později v nemocnici zemřela. Pátrání po jednom muži dál pokračuje.

Foto: HZS Praha

Záchranáři na místě neštěstí

Článek

Osobní auto jelo ve směru od Klárova. Z dosud neznámých příčin přejel sedmašedesátiletý řidič na levou stranu silnice, kde se před 19. hodinou srazil s procházejícími chodci. Dva z nich náraz odmrštil do řeky.

„Řidič, kterého záchranáři na místě ošetřovali, nebyl v ohrožení života. Utrpěl úraz hlavy a měl zhmoždění hrudníku, ale normálně komunikoval. Vůbec zdravotníci nezaznamenali známky opilosti nebo chování ovlivněné požitím drog,“ řekla Právu mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Foto: HZS Praha

Záchranáři na místě neštěstí

Vyšetřování nehody bude podle policie mnohem náročnější, než je běžné. „Tuto událost označujeme jako takzvanou velkou dopravní nehodu. Přizvali jsme i znalce, a proto příčiny nehody mohou být jasné až za několik týdnů,“ sdělil policejní mluvčí s tím, že z tohoto důvodu nebudou zveřejňovat jakékoli další podrobnosti k nehodě.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři stále pátrají po muži, který při dopravní nehodě v úterý spadl do VltavyVideo: Novinky

Po muži, který skončil po nehodě v chladné Vltavě, pátrají desítky policistů, včetně potápěčů i z hasičského sboru. Připraven je i vrtulník.

„Pomáhají nám i lidé, kteří takzvaně rozumějí životu řeky, tedy dokážou odhadnout, když nějaký předmět spadne do vody, kde by mohl zhruba vyplavat. Celé pátrání se rozšířilo na mnohem větší prostor, než tomu bylo včera a dnes nad ránem. Vrátili jsme se také mezi Mánesův a Hlávkův most, kvůli tomu, zda nebylo včera za tmy něco přehlédnuto,“ popsal pátrací manévry mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Na Mánesově mostě v Praze vjelo auto do lidíVideo: Jiří Forman, Novinky

Standardně vyšetřovatelé pracují se čtyřmi verzemi nehody, a to technická závada, zanedbání řidičských povinností, zdravotní stav a ovlivnění řidiče alkoholem nebo drogami. Tu poslední i předposlední variantu však vyvrací zjištění záchranářů na místě. Policisté ještě čekají na výsledky rozboru krve.

Žena zemřela v nemocnici

Třiačtyřicetiletá žena, kterou záchranáři vytáhli z ledové vody Vltavy a podařilo se jim ji resuscitovat, svůj boj o život v noci prohrála. „Mohu potvrdit, že žena zemřela,“ řekla Novinkám bez dalších podrobností mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinke.

Foto: HZS Praha

Vozidlo, které na mostě havarovalo

Z informací hasičů vyplývá, že žena, která byla vytažena z Vltavy, musela být ve vodě nejméně 36 minut. „Hasiči na člunu ji začali okamžitě resuscitovat a povedlo se jim obnovit její životní funkce ještě na člunu,“ uvedla pro Novinky mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám