Hlavní obsah

Lobbista Janoušek prý skoro umřel, podle advokáta se zranil už před rokem

Právo, Josef Koukal

Pražský lobbista Roman Janoušek (43), který čelí obvinění z pokusu o vraždu 51leté Vietnamky, již loni koncem března srazil v opilosti svým vozem, prý málem zemřel na následky rok starého zranění.

Foto: TV Prima

Roman Janoušek po loňské březnové nehodě

Článek

Podrobnosti o Janouškově zranění Právu popsal jeho právní zástupce Vít Široký. Podnikatel ho prý zbavil mlčenlivosti ohledně svých zdravotních potíží, jež mu brání podrobit se poslednímu výslechu na policii a prostudovat si spis. Právě tyto úkony chybí královéhradecké policii, aby na Janouška navrhla obžalobu.

„Říkal, že se před rokem uhodil někde na lodi, ale nevěnoval tomu pozornost,“ řekl Právu Široký, co mu o svém zranění prozradil přímo Janoušek.

„Až teď někde ztratil rovnováhu na schodech, udělalo se mu nevolno a manželka ho odvezla do nemocnice. Kdyby ho odvezla o hodinu později, bylo by možná už pozdě,“ podotkl advokát s tím, že Janouška mělo zachránit i to, že ho žena odvezla do Ústřední vojenské nemocnice v Praze (ÚVN), kde na CT vyšetření lékaři odhalili u jeho klienta otok mozku.

Přestože prý městnající se krev nejprve lékaři odstranili punkcí, nakonec museli Janouškovi otevřít lebku a formou reoperace mu lebeční dutinu vyčistit.

„Bylo to hodně komplikované, víc, než jsem původně vůbec uvažoval. Těch 52 stehů, které se mu táhnou od čela až na temeno hlavy, vypadá to úplně šíleně,“ podotkl advokát.

Myslím, že by dokonce chtěl výslech podstoupit a že si myslí, že by to byl schopen zvládnout.
Vít Široký, právní zástupce Romana Janouška

Podle něj Janouškovy zdravotní obtíže jednoznačně ohrožovaly život jeho klienta. „Byl jsem ho po propuštění z nemocnice navštívit, ale po čtvrt hodině se už špatně soustředil, byl unavený,“ uvedl Široký.

Podle něj je teď pouze na lékařích, kdy povolí obviněnému zúčastnit se dalších úkonů trestního řízení na policii.

„Myslím, že by dokonce chtěl výslech podstoupit a že si myslí, že by to byl schopen zvládnout. Chci to ale nechat na doktorech,“ řekl Právu advokát. Prý se obává, aby v rámci soudního procesu nepadla námitka, že Janoušek výslech neabsolvoval při plném vědomí. „Byl bych raději, aby to nikdo nemohl zpochybnit,“ dodal Široký.

Janoušek byl z nemocnice propuštěn před dvěma týdny, jeho rekonvalescence má však trvat ještě další týden nebo dva.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám