Hlavní obsah

Za střelbu na Klause navrhla policie obžalovat Vondrouše z výtržnictví

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Policisté navrhli obžalovat šestadvacetiletého Pavla Vondrouše z trestného činu výtržnictví, kterého se měl dopustit na konci září v Chrastavě. Několikrát tam vystřelil z plastové pistole na prezidenta Václava Klause.

Foto: Prima FTV

Muž střílel na prezidenta Klause z plastové pistole

Článek

„Vrchní komisař v těchto dnech ukončil vyšetřování incidentu a celý spisový materiál i s návrhem na podání obžaloby předal na státní zastupitelství v Liberci,“ informovala mluvčí policie Vlasta Suchánková a dodala, že za trestný čin výtržnictví mu hrozí až dva roky vězení.

Muž střílel na prezidenta Klause z plastové pistoleVideo: Prima FTV

Vondrouš vystřelil na Václava Klause 28. září v Chrastavě na Liberecku, kde byl prezident otevírat secesní most, který byl vybudován po povodních. Klause střelec zasáhl několika plastovými kuličkami do ramene. Ochranka ale zareagovala pozdě a útočníka zadržela až policie o chvíli později.

Státní zástupce začal kvůli incidentu stíhat dva členy policejní ochranné služby za porušení povinnosti strážní služby, prezident ale jejich trestní stíhání zastavil.

Rozhovor s Pavlem Vondroušem, který vystřelil na prezidentaVideo: Novinky

Čin Vondrouš údajně spáchal ze zoufalství a s cílem upozornit na současnou situaci v ČR. Dosud nebyl trestán a prezidentovi nabídl uhrazení škody, kterou způsobil na jeho saku. Kdy bude nařízeno soudní jednání, není zatím známo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám