Hlavní obsah

Za brutální znásilnění k narozeninám si odsedí sadista 17 a půl roku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Za brutální znásilnění, které mohlo skončit zavražděním milenky, poslal královehradecký krajský soud pětatřicetiletého Martina Smékala z Lanškrouna na sedmnáct a půl roků za mříže, a navíc mu nařídil sexuologické léčení. Přitom mu hrozil až výjimečný trest. Smékal se u soudu již dříve hájil tím, že chtěl milence udělat zpestření k narozeninám.

Foto: René Chvalina, Právo

Martin Smékala u hradeckého soudu.

Článek

Podle spisu loni v únoru maskovaný Smékal přepadl brzy ráno jednu ze svých milenek v jejím domě. „Zatlačil ji zpět do chodby bytu, kde ji povalil na zem a přes její opakované prosby, aby svého jednání zanechal, ji zalehl a lepicí páskou spoutal ruce za zády. Následně ji zvedl a odvedl do ložnice, kde ji povalil na postel, přelepil oči bílou sterilní náplastí, do uší vložil špunty, to vše v úmyslu omezit smyslové vjemy poškozené,“ stojí v obžalobě.

Celé dopoledne ji pak měl brutálně trýznit a znásilňovat. Vše si navíc zaznamenával na kameru a svou milenku si fotografoval.

Obžalovaný Smékal před soudem již dříve vystupoval velmi sebevědomě. S chutí a téměř s rozkoší vyprávěl o svých mnoha milenkách a sexuálních praktikách, které s nimi provozoval.

Dárek k narozeninám

Ke konkrétnímu případu uvedl, že nechtěl své milence ublížit. „Jen jsem jí chtěl k narozeninám splnit její sen, o kterém mi dříve vyprávěla. Několikrát mi říkala, že si představuje znásilnění dvěma chlapama. Chtěl jsem jí dát ten pocit strachu. Nelíbilo se jí to, ale chtěl jsem to dotáhnout do konce,“ upřesnil Smékal.

Ten navíc přiznal, že svázanou ženu později omámil rohypnolem s vodkou. Když se žena zdráhala to vypít, aplikoval jí nápoj do úst dávkovačem na léky. Poté jí nasadil na hlavu igelitový sáček a i jinak ji ohrožoval na životě. Ženě se velmi přitížilo a začala zvracet, nakonec upadla do bezvědomí. Lékaři označili mimořádně vystupňované fyzické a psychické útrapy jako mučivé. U poškozené ženy se od té doby rozvinula těžká posttraumatická stresová porucha.

Bezbrannou a omámenou ženu nakonec svázal do kozelce a strčil jí do konečníku zapálenou svíčku, čímž měla symbolizovat svícen a následně ji fotografoval. „Chtěl jsem jí k té fotce napsat přání k narozeninám,“ tvrdil obžalovaný muž, který u soudu přiznal, že mimo manželky udržuje intimní vztah ještě s dalšími pěti ženami.

Soudní znalci označili Smékala za sadistu. Podle znalkyně z oboru psychiatrie a sexuologie Petry Sejbalové je učebnicový příklad sadisty, kterého vzrušuje, když pozoruje utrpení a strach své oběti a své jednání až neúměrně prodlužuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám