Hlavní obsah

Pozůstalým po dívce, kterou zabil strom, mají Lesy ČR zaplatit 2,5 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za smrt devítileté dívky, kterou v roce 2007 na cyklostezce u Hrubé Vody na Olomoucku zabil prohnilý strom, má státní podnik Lesy ČR zaplatit pozůstalým odškodné 2,5 miliónu korun. Rozhodl o tom Krajský soud v Hradci Králově, na který se se žalobou obrátily matka a sestra dívky. Rozsudek není pravomocný. V pondělí o tom informovala mluvčí soudu Jana Kliková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Lesy ČR mají za neštěstí zaplatit 2,5 miliónu. Ilustrační foto

Článek

Mluvčí soudu bez bližších podrobností uvedla, že obě žalobkyně požadovaly u soudu jako náhradu nemajetkové újmy celkem šest miliónů korun. Písemné odůvodnění rozsudku zatím není k dispozici. Mluvčí podniku Lesy ČR Zbyněk Boublík k tomuto případu zatím neodpověděl.

Server Blesk.cz v pondělí uvedl, že nehodu vyšetřovala policie, která však případ odložila s tím, že nebyl spáchán trestný čin. Matka dívky se však začala soudit, znalecké posudky následně prokázaly, že strom byl napaden zjevnou hnilobou. Podle serveru lesníci po kontrole stromů pokáceli v této oblasti celkem 25 shnilých stromů.

Podle serveru již rodina dostala jednorázové odškodnění 830 000 korun. "Nikdo mi Lucku nevrátí a nekoupím si ani své zdraví. Finanční trest je ale jediná věc, kterou se dá (firma) potrestat," uvedla matka, která se dosud léčí u psychiatra.

Reklama

Výběr článků

Načítám