Hlavní obsah

Policie dopadla ozbrojeného schizofrenika, který měl chystat vraždu

Děčín

Policisté na Děčínsku dopadli Jindřicha Jetmara, který je podezřelý z přípravy vraždy i z toho, že při vloupání do chalupy střílel z pistole na strážce Národního parku České Švýcarsko. V sobotu o tom informovala krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž trpí schizofrenií a policii unikal od poloviny ledna. Už dříve byly do pátrání po něm nasazeny speciální jednotky i vrtulník s termovizí.

"Hledaného muže se podařilo zadržet v pátek večer za pomoci zásahové jednotky a speciální pořádkové jednotky při pátrací akci v okolí obcí Janov a Růžová na Děčínsku," sdělila Hyšplerová. Policisté podle ní obklíčili dva objekty a v jednom z nich našli hledaného sedmačtyřicetiletého Jetmara. "V současné době je v cele předběžného zadržení," dodala policejní mluvčí.

Policie po Jetmarovi pátrala od poloviny ledna, kdy ho strážci národního parku přistihli při vloupání do chaty. Muž na ně údajně vystřelil jednu ránu z pistole. Už předtím byl Jetmar podezřelý z rozsáhlých vloupání a z přípravy vraždy - podle nepotvrzených informací se chystal zabít svého psychiatra, u nějž se léčil se schizofrenií.

Muže se pohyboval hlavně na Děčínsku, v terénu, kde se velmi dobře vyzná. Policie v prvních dnech nasadila kolem 50 lidí včetně příslušníků pořádkové jednotky. Hledaný muž byl podle policistů těžkým soupeřem - je to zkušený tramp, horolezec a byl v armádě, takže využívá i znalosti z ní a umí v náročných podmínkách přežít.

Reklama

Výběr článků

Načítám