Hlavní obsah

Dva muži kradli čtyřkolky jak na běžícím pásu

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Deset čtyřkolek, motorky, kola, nářadí a řadu dalších věcí celkem za téměř tři milióny korun, měli ukrást dva muži z Mostecka a Lounska. Vykrádali převážně garáže nejen na severu Čech, za lupem vyjížděli i na Plzeňsko a do středních Čech. Minulý týden oba po půlročním pátrání dopadli chomutovští policisté. Jeden z mužů skončil ve vazbě, oběma hrozí až osmileté vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

První případ se objevil v říjnu roku 2011, kdy neznámý zloděj ukradl v Perštějně pracovní čtyřkolku.

„Tehdy ještě policisté netušili, do jakých rozměrů se jejich pátrání rozroste. Postupným vyhodnocováním získaných poznatků totiž přicházeli na stále nové a nové obdobné případy, páchané na dalších místech České republiky,“ uvedla chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

Po intenzivním půlročním pátrání a vyhodnocení všech získaných informací policisté zadrželi 34letého z Bečova u Mostu a 54letého muže z Postoloprt.

„Většinu krádeží spáchal mladší muž sám, na třech vloupáních se podílel jeho starší společník. Oba se při výslechu ke svému jednání přiznali, mnohé prozradila i provedená domovní prohlídka v místě bydliště obou pachatelů,“ dodala Pivková s tím, že při domovní prohlídce byly zajištěny věci za téměř 1,5 miliónu korun.

Policejní komisař oba obvinil ze zločinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Policisté se vyšetřování případu nadále věnují, a nevylučují tak, že budou přibývat nové případy, které mají pachatelé na svědomí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám