Hlavní obsah

Policisté zadrželi pašeráka hašiše, když trávil dovolenou na Lipně

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Jihočeským policistům se podařil ve středu husarský kousek. V Lipně nad Vltavou zatkli osmapadesátiletého cizince, na nějž byl vydán evropský zatykač už v roce 2006 v Německu. Měl se, jak Právu sdělila krajská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová, v minulosti podílet na pašování většího množství drog, konkrétně hašiše. Mohlo jej být až kolem půl tuny.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muže vypátrali policisté z oddělení kontroly pobytu a pátrání. Do jejich popisu práce patří kromě jiného i pátrání po cizincích, na které byl vydán Evropský zatýkací rozkaz. Cizinec přicestoval během uplynulého víkendu na území naší republiky ze Slovenska a zamířil na jih Čech. Ubytoval se ještě s dalšími lidmi na Lipně, kde chtěl pravděpodobně strávit dovolenou,“ uvedla Uhlířová.

Upřesnila, že ve středu ráno přijeli policisté do ubytovacího zařízení, v němž se muž zdržoval a zatkli jej. Protože se bránil, použili v souladu se zákonem donucovací prostředky – včetně hrozby střelnou zbraní. „O zadržení jsme informovali národní centrálu SIRENE. Cizinec je v současné době ve vyhošťovací vazbě a bude vydán do Německa,“ upřesnila krajská policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám