Hlavní obsah

Muži, kteří odčerpávali naftu z potrubí, ji dodávali do čerpací stanice

Novinky, Ondřej Kořínek
Most

Policisté obvinili dva muže, kteří navrtali potrubí s naftou a odčerpávali ji, ze tří trestných činů. Kriminalisté zjistili, že muži naftu prodávali dalším osobám a poskytovali ji i jedné čerpací stanici.

Článek

Dva muže ve věku 47 a 26 let kriminalisté obvinili z trestného činu krádeže, obecného ohrožení a legalizace výnosů z trestné činnosti. Minulý rok si jeden z nich pronajal budovu u průmyslového areálu přímo v místě, kudy v podzemí vede potrubí s naftou.

Pomocí detektoru kovu potrubí vyhledali a navrtali. Poté k němu přivařili hadici, kterou naftu odčerpávali do připravených zásobníků. Následně ji odvezli ve specializovaném automobilu.

„Od září roku 2012 do února letošního roku měli postupně odcizit nejméně 30 000 litrů motorové nafty v hodnotě 700 000 korun. Další škodu za 200 000 korun napáchali navrtáním potrubí,“ uvedla mluvčí policie Ludmila Světláková.

Vozidla policisté zajistili v obci Bylany na Mostecku, naftu muži odváželi na Litoměřicko, kde ji prodávali dalším osobám nebo ji dodávali do čerpací stanice, k níž měli oba blízko, ale nebyli přímo majitelé.

„Podle zástupců poškozené společnosti byla jejich činnost nebezpečná. Jejich jednáním totiž mohlo dojít k zahoření či výbuchu,“ dodala mluvčí s tím, že muži jsou vyšetřováni na svobodě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám