Hlavní obsah

Muž nutil přítelkyni k prostituci, když od něj utekla, nechal ji hledat policií

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Idylický vztah, který se záhy změnil v noční můru. Tak vypadaly poslední tři roky života mladé dívky, která se v roce 2010 zakoukala do jednatřicetiletého muže. Zpočátku se o svou mladou partnerku, která ještě měla před maturitou, muž vzorně staral, jenže postupem doby propadl zahálčivému způsobu života a začal nutit svou přítelkyni k prostituci.

Policie zadržela muže nutícího přítelkyni k prostituci. Poté i jeho bratranceVideo: Policie ČR

 
Článek

Za tři roky mu svým tělem vydělala minimálně milión korun, které muž propil, prohrál v automatech a utratil za jiné prostitutky. Dívka ale otěhotněla a nakonec našla sílu od muže utéct.

Celým případem se policisté začali zabývat v říjnu minulého roku, kdy se na služebnu dostavil muž s tím, že postrádá svou přítelkyni i s dítětem. Policisté začali po ženě pátrat a zakrátko ji našli v jednom z azylových zařízení. Když se ale svěřila se svým příběhem kriminalistům, došli si strážci zákona pro jejího povedeného přítele.

Přestal pracovat

Dvojice měla zpočátku běžný vztah, brzy se ale začal měnit. Dívka, přestože ještě chodila do školy, se podílela na financování společné domácnosti z různých brigád, pak ale muž přestal pracovat a na dvojici dolehla krize.

„Muž proto pozval jednu svou známou, která dívce začala líčit, jak skvěle si jde vydělat pomocí prostituce. Ona se bránila, ale muž ji nakonec přesvědčil, dívka totiž neměla ideální vztah se svou rodinou a neměla kam jít. Nejdříve se začala prostituovat několikrát do týdne, to se ale muži zdálo neefektivní, tak jí zřídil několik internetových profilů. Když zavolal zákazník, domluvil cenu a odešel do blízkého baru. Ona mu pak peníze přinesla a on je prohrál v automatech,“ prohlásil kriminalista Pavel Bojanovský.

Peníze z prostituce nestačily, loupil v herně

V Brně si takto dívka přišla i na 50 tisíc měsíčně, ale stále to bylo málo na pokrytí mužových potřeb. Proto ji začal nutit pracovat ve Znojmě, kde si vydělala až 70 tisíc korun. Nakonec otěhotněla a myslela si, že dítě jejího partnera změní. Jenže tak se nestalo, musela dál prodávat své tělo i v těhotenství a po porodu radši od muže utekla.

Během vyšetřování ale vyšly najevo i další zajímavé věci. Muži totiž nestačil příjem od dívky a přivydělával si ještě loupežemi se svým bratrancem. Přepadli bar v Kuřimi, odkud si odnesli 90 tisíc korun, pak si vyhlédli sběrnu kovů, kde ukořistili 15 tisíc korun.

Oba zadržení si obstarávali peníze i loupežnými přepadenímiVideo: Policie ČR

„S jídlem roste chuť, a tak se vydali do banky v brněnské Purkyňově ulici, kde uloupili 300 tisíc korun. Při přepadeních si počínali brutálně, obsluze přikládali zbraň k hlavě,“ dodal Bojanovský.

Kriminalisté si pak na oba muže počíhali, povedeného kuplíře a lupiče zatkli přímo na ulici, pro jeho bratrance si přišla zásahová jednotka, protože pracoval v bezpečnostní agentuře a doma měl zbraň. Oba muži skončili ve vazbě. Oběma hrozí deset let vězení za loupež, za kuplířství je pro jednoho z nich maximální sazba osm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám