Hlavní obsah

Zdrogovaný automechanik se snažil ujet policejní hlídce BMW svěřeným do opravy

Právo, hon
Ostrava

Osmadvacetiletého muže, který se v neděli o půlnoci pod vlivem drog snažil ujet policejní hlídce v Ostravě, a ohrožoval tak bezpečnost a životy dalších účastníků provozu, obvinila policie hned ze čtyř trestných činů. V pondělí o tom informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Policie ČR

Nabourané vozidlo zdrogovaného řidiče

Článek

Při vyšetřování vyšlo najevo, že automobil byl muži předtím svěřen do opravy.

Nebezpečná jízda Ostravou začala krátce po půlnoci, když se osmadvacetiletého řidiče BMW pokoušela zastavit policejní hlídka. Řidič nereagoval a začal ujíždět. Honička trvala asi deset minut, během kterých urazil řidič několik kilometrů. Přitom nerespektoval dopravní značky, jel na červenou, zničil dopravní značku a také narazil do služebního vozu, kterým policisté zablokovali únikovou trasu.

Honička začala v Mariánských Horách a pokračovala přes Vítkovice, Mariánskohorskou ulici až do Slezské Ostravy na Bohumínskou.

„Orientační zkouška vykázala u řidiče pozitivní hodnotu. Byl pod vlivem amfetaminu a canabisu. Bylo také zjištěno, že soud řidiči uložil třemi rozsudky zákaz řízení motorových vozidel. Poslední rozhodnutí soudu se datuje polovinou roku 2011,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám