Hlavní obsah

Cestující se vrhli na lupiče, který v pražském metru okradl mladou ženu

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Nevydařenou loupež zažili minulý týden dva lupiči, kteří si v metru vyhlédli ženu s dvěma drahými telefony a okradli ji. Jednoho lupiče zadrželi cestující přímo ve stanici, druhého policisté. Iniciativu cestujících navíc zaznamenaly bezpečnostní kamery.

Cestující se v metru vrhli na lupičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Předminulý čtvrtek o půl jedenácté večer cestovala mladá žena metrem a během jízdy měla v ruce dva mobilní telefony v hodnotě 30 tisíc korun. Toho si všimli dva lupiči, kteří s ní cestovali. Ihned po vystoupení ve stanici Smíchovské nádraží ji jeden z nich fyzicky napadl a snažil se mobil z ruky vytrhnout.

„Jelikož se žena bránila, muž ji ještě porazil na zem a jeden z telefonů odcizil. V ten okamžik druhý pachatel sebral další mobilní telefon, který ženě při pádu vypadl na zem, a jako by se nic nestalo, uschoval ho mezi své věci,“ informovala Novinky v úterý mluvčí policie Eva Kropáčová.

Vše vidělo několik mužů, kteří se na jednoho muže doslova vrhli a zadrželi ho. Druhého chytili policisté krátce poté na Václavském náměstí, když se mobil snažil prodat.

Kriminalisté oba muže obvinili z trestného činu loupeže, za což jim hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám