Hlavní obsah

Sousedé zadrželi zlodějku, která okradla seniorku v jejím bytě

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Pod záminkou vrácení peněz za vodné se minulé úterý vetřela do bytu 88leté seniorky zlodějka, která v bytě ukradla 15 tisíc korun. Dlouho si však peněz neužila, na chodbě domu ji zadrželi pohotoví sousedé.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvaadvacetiletá zlodějka si seniorku vyhlédla v Jičínské ulici v Příboře a i s legendou vrácení peněz za vodné a stočné se vetřela do jejího bytu. Poté požadovala rozměnění dvoutisícové bankovky.

„Žena využila její chvilkové nepřítomnosti a ze skříně jí odcizila 15 tisíc korun. Poškozená si toho všimla. Snažila se jí zabránit v odchodu z bytu a současně volala o pomoc. Její volání uslyšeli sousedé. Podvodnici i s penězi zadrželi na chodbě domu,“ popsal případ v úterý policejní mluvčí Petr Gřes.

Zlodějka nebyla pro policisty neznámou, již v minulosti byla za obdobnou trestnou činnost souzena a v minulém roce byla propuštěna na svobodu. Nyní byla umístěna do vazby, kde jí bylo sděleno obvinění pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám