Hlavní obsah

Do výtluků na Jižní spojce vjelo hned šest řidičů, prorazili si kolo

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Nejméně šest řidičů vjelo v pondělí dopoledne do výtluků na Jižní spojce v Praze a prorazili si pneumatiku a kolo. Řidiči se obrátili na policii, která místo zadokumentovala. Silničáři během dvou hodin výtluky v silnici opravili.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Výtluky se vytvořily před lanovým mostem a silničáři museli část vozovky uzavřít. „První havárie nám byla nahlášená v 10:10 s tím, že si řidič prorazil pneumatiku a poškodil kolo. Celkem máme nahlášeno podle posledních informací šest řidičů, kteří takto havarovali,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Podle policie může být poškozených vozidel víc, ale jejich řidiči událost neohlásili.

„Pracovníci technických služeb již výtluky, z nichž největší byl metr dlouhý a 40 centimetrů hluboký, opravili a místo je plně průjezdné,“ uvedl v poledne mluvčí Technické správy komunikací hl. m. Prahy Tomáš Mrázek.

Podle něj se poškození řidiči mohou přes webové stránky technické správy, kde je ke stažení formulář, obrátit na právní oddělení, které posoudí případnou náhradu škody. Mohou tak učinit řidiči, kteří havárii nahlásili na policii, ale i ti, kteří tak neučinili. „Vždy je ale lepší mít protokol od policie,“ dodal Mrázek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám