Hlavní obsah

Mrtvý muž na diskotéce byl zavražděn nožem, policisté obvinili podezřelého

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč
Aktualizováno

První letošní vraždu začali v neděli 24. února nad ránem vyšetřovat vysočinští kriminalisté v disco baru v Moravských Budějovicích. Návštěvníci tam na toaletách objevili v tratolišti krve 34letého muže z Třebíčska. Jeho vrahem je nejspíš 48letý muž ze stejného okresu, který čeká v policejní cele na rozhodnutí o vzetí do vazby.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pravděpodobně půjde o zločin vraždy, spáchaný s předchozím rozmyslem,“ uvedl kriminalista Pavel Kubiš. Vrah prý sice činem pravděpodobně reagoval na předcházející konflikt, který vznikl v baru mezi mrtvým a společníkem útočníka, ale agresor si na reakci obstaral zbraň.

Okolnosti zatím policie z taktických důvodů prozrazovat nechce. Také prosí veřejnost z Moravských Budějovic o spolupráci při hledání vražedného předmětu – vrah ho totiž po cestě z baru někde zahodil či ukryl.

„Byl to nejspíš nůž. V horní polovině těla, na krku, v hrudníku i zádech, měl mrtvý několik bodnořezných poranění,“ uvedl kriminalista s tím, že útok byl veden zákeřně.

Obviněným je 48letý muž, kterého policisté zanedlouho po činu zadrželi doma. „Zatím vypovídal jen jako svědek a k činu se nepřiznal, výslech obviněného teprve přijde na řadu,“ upozornil Kubiš na procesní náležitosti. Že ale mají toho pravého, detektivové patrně s jistotou předpokládají. Na dotaz, zda se mohou opřít o svědky činu, se totiž odkazují na snahu nenarušit probíhající vyšetřování.

Obviněného muže, který má pestrou trestní minulost, kdy se zodpovídal i za fyzické napadení, může za tento čin čekat až 20 let ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám