Hlavní obsah

Pacient s nožem v ruce zaútočil na lékaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

V táborské nemocnici řešili v pátek incident, při kterém pacient napadl lékaře nožem a zranil ho na hlavě. Útočník poté z nemocnice utekl. Po několika hodinách byl zadržen policií.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační fotografie

Článek

Muž, který byl ve špatném psychickém stavu, pak byl umístěn do zdravotního zařízení v Praze - Bohnicích. Jeho případná trestní odpovědnost bude záviset i na výsledku odborných lékařských vyšetření. Novinářům to dnes sdělil Miroslav Doubek z táborské policie.

Napadený lékař byl ošetřen ambulantně a je v domácím ošetřování, řekl ČTK ředitel nemocnice Ivo Houška bez dalších podrobností.

Napadení se odehrálo v pátek kolem 12:30. Kvůli pátrání po agresorovi do nemocnice přijela zásahová jednotka, policejní psycholog a vyjednavač. "Vedle zajištění prostoru nemocnice policisté provedli i celou řadu opatření v místech, kde by se mohl pacient zdržovat či ukrývat," uvedl Doubek. Pacient byl po zadržení hospitalizován ve večerních hodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám