Hlavní obsah

Vlak smetl kamión uvízlý na přejezdu, řidič stačil vyskočit

Aktualizováno

Ke čtyřem nehodám došlo v sobotu na železničních přejezdech. Při dopoledním střetu osobního vozu s vlakem na Klatovsku zemřela žena a další člověk byl zraněn. Odpoledne se v Králově Dvoře na Berounsku střetl vlak s nákladním vozem. Řidič naštěstí stačil včas vyskočit, tato nehoda se jako další dva střety obešla bez zranění, informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Drážní inspekce

Strojvedoucí použil rychlobrzdu, ale střetu již nezabránil

Článek

Smrtelná nehoda se stala u zastávky Luby. "Šlo o místní lokálku. Ve vlaku se nikomu nic nestalo," upřesnil řídící důstojník hasičů. Podle mluvčího Drážní inspekce při nehodě zemřela spolujezdkyně z osobního automobilu.

Ke střetnutí vlaku s nákladním vozem došlo v 15.00 na železničním přejezdu u Králova Dvora na Berounsku. Řidič podle mluvčí berounské policie Lenky Uriánkové najel na koleje, kde ale zřejmě kvůli navátému sněhu uvízl. V okamžiku, kdy se blížil vlak, z auta vyskočil. Souprava poté narazila do vozidla. Řidič i strojvedoucí se podrobili zkoušce na alkohol - byla negativní.

Foto: Drážní inspekce

Škoda byla odhadnuta na 1,9 miliónu korun. Provoz je veden po jedné koleji.

Ráno na železničním přejezdu v Olomouci narazil osobní vlak do auta. Další střet s osobním autem se odehrál po poledni mezi Černěticemi a Níšovicemi na Strakonicku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám