Hlavní obsah

Ke strůjci frenštátské tragédie se nikdo nehlásí, pohřeb zaplatí stát

Právo, Aleš Honus, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frenštát pod Radhoštěm

První pohřeb obětí frenštátské tragédie se uskuteční příští pátek v obřadní síni ve Frenštátě pod Radhoštěm. Do rodinného hrobu budou uloženy desetiletá holčička, její 38letá matka a babička. Všechny žily v horním patře.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Článek

„Připravují se zatím dva pohřby. První a největší se uskuteční v pátek od 14 hodin. Další pohřeb dvou dětí bude zřejmě až v následujícím týdnu. Dnes jsme měli řešit podrobnosti, ale dostali jsme informaci, že maminka dětí se zhroutila a byla převezena do nemocnice. V tomto případě půjde pravděpodobně o rozloučení v úzkém rodinném kruhu,“ řekl Právu majitel frenštátské pohřební služby Karel Reček.

Strůjce masakru Antonín Blažek, který žil v přízemí, bude zřejmě pohřben na náklady města. „Příbuzní se k němu nehlásí a zatím to vypadá, že mu bude muset být vypraven.

Tajemník frenštátské radnice Petr Kubenka dodal, že pohřbů na náklady státu město řešilo v minulosti už několik. „Funguje to tak, že pohřební službě proplatíme nejlevnější pohřeb a částku si pak necháme proplatit od státu,“ řekl.

Foto: ČTK

Ve středu třetím dnem pokračovaly práce na odstraňování sutin po výbuchu plynu v bytovém domě ve Frenštátě pod Radhoštěm. Zemřelo při něm 5 lidí.

Policie v noci na sobotu potvrdila, že podle výsledků genetické expertízy je obětí výbuchu šest. Poslední obětí je šedesátiletá žena z horního patra. [celá zpráva]

Do domácího léčení v pátek ráno propustili lékaři z ostravské fakultní nemocnice posledního dětského pacienta.

V péči tamních lékařů tak zůstávají ještě další tři dospělí pacienti. Sdělil to Právu mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Tomáš Oborný.

„U dalších tří dospělých pacientů se jejich zdravotní stav zásadně nezměnil, proto stále zůstávají hospitalizováni na JIP,“ informoval Oborný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám