Hlavní obsah

Policistka držela sebevraha na telefonu dvě hodiny, zachránila ho zásahová jednotka

Právo, koc
Duchcov

Policisté z obvodního oddělení v Duchcově na Teplicku dostali ve čtvrtek večer oznámení, že příbuzní pohřešují 55letého muže, který se pravděpodobně chtěl oběsit. Policie do pátrání nasadila i vrtulník, najít ho ale pomohla lokalizace jeho mobilního telefonu. Do akce se zapojila i zásahová jednotka.

Foto: Hynek Paštěka, Právo

Zásahová jednotka Policie ČR

Článek

Muž před odchodem z domova zanechal dopis na rozloučenou, ve kterém uvedl, že chce skoncovat se životem.

„Policisté ihned zažádali o lokalizaci mužova mobilního telefonu, a protože byla podle zjištěných informací důvodná obava, že se chce někde venku oběsit, požádali o nasazení vrtulníku,“ řekl Právu teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

„Asi po hodině intenzivního pátrání se policistce, která vykonávala dozorčí službu v Duchcově, podařilo dovolat na sebevrahův mobilní telefon. Téměř dvě následující hodiny trpělivě muži rozmlouvala jeho úmysl se zabít a rozhovorem ho udržovala při životě,“ dodal Vítek.

Mezitím policisté prohledávali oblast, kde byl lokalizován mužův mobil. „Jeden z policistů přitom zaslechl z domu v této lokalitě hovořícího muže. Z jeho slov plynulo, že se jedná právě o sebevraha, se kterým policistka v té chvíli telefonicky hovořila,“ pokračoval mluvčí.

Protože policisté měli podezření, že sebevrah má u sebe zbraň, byla na místo povolána zásahová jednotka. Zároveň dorazil policejní vyjednavač, který převzal roli policistky a po telefonu muže přesvědčil, že se spolu sejdou. Muž však z domu nevyšel, telefon už nezvedal a vypadalo to, že chce zemřít.

„Policisté ze zásahové jednotky proto do domu vnikli a s pomocí vyjednavače se jim muže, který měl u sebe perkusní revolver, podařilo zajistit. Následně byl převezen na psychiatrické oddělení ústecké nemocnice,“ přiblížil Vítek konec dramatického zásahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám