Hlavní obsah

Řidič vjel do lesní pasti, s autem skončil na střeše v kolejišti

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jak zrádné jsou v zimě lesní úseky silnic, které se se sněhem mění v nebezpečnou past, se ve čtvrtek odpoledne přesvědčil řidič Škody Roomster. Mezi Šťáhlavicemi a Kornaticemi na jižním Plzeňsku nezvládl na zledovatělé vozovce řízení a s autem skončil převrácený na střeše v kolejišti železniční tratě. Z karambolu vyvázl stejně jako jeho spolujezdkyně naštěstí jen potlučený.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Řidič sjel ze silnice až na koleje.

Článek

Místo nehody je z obou stran sevřené lesním porostem. K havárii došlo při sjezdu z kopce, který byl pokrytý zledovatělou vrstvou sněhu.

Řidič vozidlo neubrzdil a v prudké zatáčce se s ním překulil na železniční násep. „Nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky,“ uvedla policistka Ivana Telekešová. Přitom povrch silnice byl před a za tímto lesním úsekem mokrý po chemickém ošetření.

Podle mluvčí Českých drah Radky Pistoriusové musela být po dobu odstraňování následků nehody zastavena železniční doprava. „Vlaky stály přibližně třicet minut,“ upřesnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám