Hlavní obsah

V opilosti pobodal známého, život mu zachránila družka. Útočník si odsedí 13 let

– Prostějov
Právo, Miloslav Hradil

Na třináct let do vězení se zvýšenou ostrahou poslal ve čtvrtek Vrchní soud v Olomouci osmačtyřicetiletého Pavola Trencsényiho za pokus o vraždu známého v Havířově. Potvrdil tak dřívější verdikt krajského soudu v Ostravě, proti němuž se muž odvolal.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Pavol Trencsényi u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Čin se stal loni 20. března večer. Již opilý Trencsényi během společného popíjení v provizorním příbytku opakovaně bodal poškozeného kuchyňským nožem, a to především do hrudníku.

V dalších útocích mu pak zabránilo pouze to, že napadený z příbytku utekl. Poté si Trencsényi lehl na postel. Pobodanému muži zachránilo život to, že jeho družka zatelefonovala pro pomoc.

Trencsényi tvrdil, že se skutku nedopustil. „Neměl jsem žádný důvod napadnout poškozeného, když jsem ho viděl podruhé v životě,“ uvedl u soudu. Snažil se také znevěrohodnit svědky i výpověď napadeného, který ho označil za útočníka.

„Jeho odvolání jsme zamítli jako nedůvodné. Nebyl žádný důvod zasahovat do rozsudku krajského soudu, který případ správně vyhodnotil,“ řekl Právu mluvčí vrchního soudu Petr Angyalossy.

Reklama

Výběr článků

Načítám