Hlavní obsah

Opilec se čtyřmi promile napadl zdravotníky, ošetřili ho až v poutech

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

V poutech skončil ve středu v podvečer pětatřicetiletý muž, který předtím popíjel se svým kumpánem v jednom z českobudějovických barů. Byl tak opilý, že spadl na zem a zranil se. Když ho pak zdravotníci chtěli ošetřit, začal je napadat.

Článek

„Na tísňovou linku jsme přijali oznámení o dvou silně podnapilých mužích v baru v Kanovnické ulici. Jeden z nich měl upadnout na zem, a to hned při příchodu do provozovny, a druhý zůstal ležet u zábradlí poblíž Mlýnské stoky. Na místo okamžitě vyrazila hlídka strážníků,“ popsal incident mluvčí městské policie Václav Sup.

Hlídka zjistila, že jeden z mužů z místa odešel po svých, druhý ale nebyl chůze schopný. Zranil se také na hlavě při tom, když upadl na zem. Policejní mluvčí dodal, že hlídka přivolala zdravotnickou záchrannou službu, která zraněného za asistence strážníků převezla k ošetření do českobudějovické nemocnice.

Tam ale nastaly potíže. Opilý chlapík začal na úrazové ambulanci klást odpor a napadat zdravotníky tak vehementně, že mu musel strážník nasadit pouta a teprve pak ho mohl lékař ošetřit. Orientační dechová zkouška u muže ukázala 4,09 promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám