Hlavní obsah

Osm let žil odsouzený podvodník v domácím úkrytu, teď ho zatkli

Právo, pab
Klatovy

Před osmi lety měl Michal Jarolím nastoupit několikaletý trest za sérii podvodů. Za mříže se mu nechtělo a celou dobu se zřejmě skrýval v domku u rodičů v Hartmanicích na Klatovsku. Tam ho také v úterý zatkla policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V objektu byly provedeny stavební úpravy tak, aby zvenku nikdo neviděl dovnitř. Okolí domu hlídaly kamery,“ řekl šéf klatovských kriminalistů Antonín Šmíd.

Policisté si šli pro Jarolíma najisto. „Před dvěma měsíci jsme dostali poznatek, že se hledaný muž v domě dlouhodobě zdržuje. Tak jsme objekt monitorovali a potvrdilo se nám to. Zadržení proběhlo v klidu, využili jsme momentu překvapení. Dotyčný nic takového nečekal,“ dodal Šmíd.

Zda byl skutečně osm let ukrytý v domě, odmítl Jarolím policistům po zatčení sdělit. „Nebavil se s námi o tom,“ řekl k tomu Šmíd.

Podle starosty Hartmanic Jiřího Jukla nebyl Jarolím venku vidět několik let. „Mysleli jsme si, že je zavřený v base. Proto mě překvapilo, když se mě policisté před časem ptali, jestli jsem ho neviděl se po obci pohybovat,“ uvedl starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám